Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek a ministr financí Zbyněk Stanjura navštívili ve středu 7. června Nemocnici Strakonice, a.s. V doprovodu ředitele nemocnice Tomáše Fialy si prohlédli radiodiagnostické oddělení včetně pracoviště magnetické rezonance a gastroenterologické centrum. Následně se ministři setkali se zaměstnanci nemocnice.
Ministr zdravotnictví ocenil rozvoj nejen strakonické, ale všech jihočeských nemocnic. Podle něj mají nemocnice v systému jasně danou roli tak, aby si vzájemně nekonkurovaly, poskytovaly pacientům široké spektrum péče a v úzce specializované péči se doplňovaly a byly nadregionální.
Ředitel Fiala seznámi ministry s investicemi, které nemocnice provedla v uplynulých letech, ale také s plány do budoucna. Jedním z nich jsou plány na vybudování urgentního příjmu, který by propojil pavilon operačních oborů a pavilon interních oborů. Předmětem diskuse byla také úhrada zdravotního pojištění za státní pojištěnce.

 

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top