Studentky druhého ročníku strakonické zdravotnické školy obor praktická sestra se zúčastnily školního kola soutěže "Klinická propedeutika a patofyziologie – zajímavě kazuistiky". Soutěž probíhala 22. února 2023 na Střední zdravotnické škole v Českých Budějovicích. Odborné porotě se představilo celkem 10 soutěžících s devíti prezentacemi. Hlavním cílem soutěžní práce bylo přiblížit onemocnění pomocí kazuistiky blíže životu a praxi. Strakonickou třídu zastupovaly žákyně Adéla Staňková, Sabina Nepodalová a Jolana Sedláčková.
Děvčatům patří velké poděkování za vzornou reprezentaci strakonické zdravotnické školy, která je detašovaným pracovištěm Stření zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické v Českých Budějovicích. Letos ze strakonické "zdrávky" vyjdou první maturantky, které na odbornou praxi chodí právě do Nemocnice Strakonice, a.s.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top