Přesto, že lékařka Diana Apetauerová žije již téměř třicet let v Bostonu, ráda se vrací do svých rodných Strakonic, na které je pyšná.

Jako rodačka ze Strakonic se ráda vracím do známých míst, domů. Téměr 30 let žiji daleko za Atlantikem v krásném Bostonu ve státě Massachusetts, kde pracuji jako lékařka- neurolozka. Do Strakonic jezdím minimálně jednou do roka, navštívit mé rodiče, přátele, kolegy z nemocnice. Většina mých návštěv je spojena s věcmi velmi příjemnými a krásnými, vzpomínkami na mládí a setkáváním s mými nejbližšími. Již několikrát jsem též přivezla slavné bostonske profesory, abych jim nejen ukázala krásu naší vlasti, ale abych se s nimi mohla podělit o úspěchy česke medicíny. Jsem pyšná na to, že pocházím z tohoto města a chtěla bych vám občané tohoto města poděkovat za to, jací jste.
Letošní návštěva Strakonic byla jedna z těch návštěv smutnějších, protkaná zdravotními komplikacemi mých nejbližších. V momentech bolesti a smutku se vždy snažíme nalézt něco, co nám dodá sílu a naději. A tou nadějí jste byli právě vy, občané tohoto města. Mnohočetné návštěvy na úřadech, v nemocnici, veterině, obchodech či cukrárně byly vždy doprovázeny ochotou, pochopením a snahou pomoci. Každé přívětivé přijetí bylo pohlazením na mém bolavém srdci. Specialní poděkování patří panu řediteli MUDr. Fialovi, MUDr. Pelíškovi a celému kolektivu neurologického oddělení, a taktéž MVDr. Vačkářovi. Strakonická Nemocnice nám již mnohokráte poskytla špičkovou péči spojenou s vynikající odborností a lidskostí, a ani letos nezklamala.

A proto Vam pěji odu, moji milí Strakoňáci. Děkuji Vám za vše, dali jste mi naději a buďte k sobě takoví, jako jsem vás poznala během mojí letní navštěvy!

 

Diana Apetauerova, MD

Boston, MA, USA

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top