V sobotu 6. října 2018 se v Nemocnici Strakonice uskutečnil čtvrtý ročník odborné soutěže Jihočeská sestřička roku 2018. V kategorii vyšších odborných škol a vysokých škol zvítězil tým Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické České Budějovice, v kategorii středních škol tým Střední zdravotnické školy Tábor, která se zároveň stala absolutním vítězem.
„Vítězům gratulujeme! Soutěžící celkově odvedli skvělé výkony a já doufám, že se jim v naší nemocnici líbilo,“ říká předseda představenstva strakonické nemocnice MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA.
Myšlenkou akce je představit studentkám a studentům oboru praktická sestra, porodní asistentka a všeobecná sestra lůžkové zdravotnické zařízení a v něm modelaci skutečných situací, prověřit jejich vědomosti i praktické odborné znalosti. „Odměnou za absolvování náročných soutěžních úkonů je navazující galavečer s vyhlášením výsledků, předáním odměn a doprovodným zábavným programem,“ dodává Ing. Michal Čarvaš, MBA, zakladatel projektu Jihočeská sestřička a člen představenstva Jihočeských nemocnic, a.s.
Smyslem Jihočeské sestřičky je prezentace nemocnic Jihočeského kraje jako případného zaměstnavatele stávajících i budoucích absolventů. „Nápad na realizaci této akce vychází ze soutěže Medik roku, kterou v roce 2015 vymysleli a zrealizovali zaměstnanci a vedení prachatické nemocnice,“ říká Ing. Michal Čarvaš, MBA. „Jelikož se akce studentům medicíny líbila a byl na ni velký pozitivní ohlas, rozhodli jsme se udělat i něco podobného pro střední zdravotnický personál. Chtěli jsme pozvat studentky a studenty oboru praktická sestra, porodní asistentka, záchranář a všeobecná sestra do našich nemocnic, nachystat pro ně zajímavý soutěžně odborný program i společenský večer. Vnímáme tuto profesi za velmi důležitou a záslužnou, proto jsme ji touto soutěží chtěli více zviditelnit a poděkovat těm, kteří se pro ni rozhodli.“
Soutěž je rozdělena do dvou kategorií – první je zastoupena studenty čtvrtých ročníků středních zdravotních škol oboru praktická sestra, druhá studenty 3. ročníku VOŠ a VŠ oboru všeobecná sestra a porodní asistentka. „Je to z toho důvodu, aby byla soutěž vůči středoškolákům spravedlivá,“ vysvětluje Mgr. Edita Klavíková, MBA, hlavní sestra strakonické nemocnice, která měla organizaci Jihočeské sestřičky 2018 na starosti.
Záštitu nad čtvrtým ročníkem soutěže převzala hejtmanka Jihočeské kraje Mgr. Ivana Stráská a ministr zdravotnictví Mgr. et. Mgr. Adam Vojtěch, MHA.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top