Čtyři nové monitory dechu Babysense II předala ve čtvrtek 12. října Nadace Křižovatka Nemocnici Strakonice. Přístroje v celkově hodnotě 11 880 korun byly pořízeny díky finančním darům soukromých firem. Od zástupců Nadace Křižovatka je převzal primář gynekologicko – porodnického oddělení Václav Vlášek.
„Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost, a proto hledáme podporu u sponzorů a dárců i v jednotlivých regionech, abychom pomohli zajistit kontinuální obnovu přístrojů v nemocnicích,“ říká Miloslava Stibůrková z Nadace Křižovatka.
Nadace Křižovatka vybavuje nemocnice a porodnice monitory dechu Babysense již mnoho let. Cílem je vybavit každou postýlku pro miminko a také umožnit rodičům vypůjčení přístroje na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým dítětem domů.
„Monitory dechu jsou nesmírně důležité. Hlídají nově narozené děti, které jsou ohroženy syndromem náhlého úmrtí. Dochází k němu náhle a neočekávaně, i když jsou naprosto zdravé. Monitor dechu jim může zachránit život,“ vysvětluje ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top