Dalšími dobrovolníky, kteří se zapojili do chodu strakonického očkovacího centra, jsou zaměstnanci Správy tělovýchovných a rekreačních zařízení města (STARZ) a Městského úřadu Strakonice. Vedení obou institucí zaměstnance o možnosti pomoci v OČKU informovalo ještě před jeho otevřením. Společně se studenty Gymnázia byli prvními dobrovolníky, díky kterým mohlo OČKO začít fungovat.
„Chtěly jsme být užitečné. V práci jsme neměly co dělat. Bazén byl zavřený. Pomoc v OČKU byla vítaná změna. Jdeme sem rády,“ shodly se Michaela Boučková s kolegyní. Zaměstnancům městského úřadu v souvislosti s covidem práce neubyla. Úřední hodiny zůstaly stále stejné, pracovní doba také. Přesto se někteří rozhodli jít do OČKA pomáhat. Jednou z nich je také vedoucí správního oddělení městského úřadu Milada Švihálková, která má podle svých slov ráda, když práce odsýpá. „Nejraději jsem na konci v čekárně, kde se vydávají pozvánky na druhou dávku očkování a očkovací certifikáty. Je tam frmol, ale jsme s kolegyněmi dobře sehrané. Naučily jsme se razítkovat obouruč,“ dodává se smíchem komunikativní úřednice, které na práci v OČKU vyhovuje kontakt s lidmi. „Domluvím se i s těmi, kteří nejsou zrovna dobře naladění. Třeba se jim nechce po očkování alespoň 15 minut čekat.“
S postupným rozvolňováním protiepidemiologických opatření se i plavecký areál připravuje na letní sezónu. O dobrovolníky z plavečáku se prý ale bát nemusíme. „Budeme sem chodit dál. Když budu mít ranní, tak přijdu odpoledne a naopak,“ ujišťuje usměvavá dobrovolnice, která si první službu v očkovacím centru odbyla 11. února a od té doby každý týden alespoň jednou.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top