Vítejte v Nemocnici Strakonice, a.s.

Historie strakonické nemocnice se píše již od roku 1892. V současné době je u nás ročně hospitalizováno cca 14 500 pacientů a provedeno 140 000 ambulantních ošetření. 

Nemocnice je založena Jihočeským krajem, disponuje osmi lůžkovými odděleními s 306 lůžky pro akutní a následnou péči a rozsáhlým spektrem odborné ambulantní péče. Přirozenou spádovou oblastí jsou oblasti Strakonicka, Klatovska, Prachaticka a Písecka. 

oddeleni

Elektroencefalografie (EEG) je vyšetření registrující aktuální elektrickou aktivitu mozku. Slouží k odhalení změn v elektrické aktivitě mozku při podezření na jeho poškození. Indikuje se obvykle při záchvatových onemocněních (zejm. epilepsie), ztrátě vědomí, po mozkové příhodě, při zánětech nebo úrazech. EEG pomáhá při stanovení diagnózy epilepsie. Vyšetření se provádí pomocí přístroje zvaného elektroencefalograf. Skládá se z několika elektrod (obvykle 16 až 25), které jsou pomocí drátů spojeny s vyhodnocovacím zařízením. Výsledek vyšetření (EEG křivka) se zobrazuje na monitoru. Vyšetření nevyžaduje žádnou zvláštní přípravu. Elektrody se připevňují na hlavu. Doba vyšetření je cca 40 minut.

(zdroj: www.zdravcentra.cz)

Lékaři : MUDr. M. Kučerová, MUDr. M. Pelíšek, MUDr. Z. Švehlová, MUDr. L. Pokorná

EEG laborantky: E. Chodová, M. Skuhrovcová

Telefon : 383 314 215

 

Migréna je chronické onemocnění typické recidivujícími záchvaty bolesti hlavy s typickými doprovodnými příznaky: nevolnost, zvracení, světloplachost, větší citlivost na zvuky, zápachy apod. Vyskytuje se častěji u žen, ale i u mužů a postihuje prakticky všechny věkové skupiny. 

Centrum pro diagnostiku a léčbu bolestí hlavy

Neurologické oddělení Nemocnice Strakonice, a.s. patří mezi centra pro diagnostiku a léčbu bolestí hlavy certifikovaná Společností pro diagnostiku a léčbu bolestí hlavy, což je jedna ze sekcí České neurologické společnosti Jana Evangelisty Purkyně.

Aktuálně má centrum podánu žádost na všechny zdravotní pojišťovny, jejíž schválení je podmínkou pro možnost předepisování nejmodernější biologické léčby migrény.

Aktuální seznam zdravotních pojišťoven, se kterými je předpis biologické léčby v naší nemocnici nasmlouván:

Telefon na objednání: 383 314 488

Místo vyšetření: neurologická ambulance, jižní křídlo pavilonu operačních oborů přízemí

Konopí pro léčebné použití (konopí) jsou sušené samičí květy rostliny převážně rodu Cannabis sativa L. Obsahuje řadu účinných složek, mezi nimi Δ-9-tetrahydrocannabinol (THC) a cannabidiol (CBD). Konopí, které je určeno pro léčebné použití, je produkováno na úrovni léčivé látky a jeho pěstování striktně podléhá zákonným předpisům. Takovéto konopí vždy obsahuje přesně definované množství účinných látek a do lékáren je dodáváno v odpovídající kvalitě, která je stanovena právními předpisy.

Konopí pro léčebné použití je na českém trhu legálně dostupné ve formě individuálně připravovaného léčivého přípravku vydávaného v lékárnách. Používá se jako podpůrná léčba u závažných zdravotních obtíží, jako je chronická neutišitelná bolest, neuropatická bolest, neurologická onemocnění, roztroušená skleróza, nevolnost, zvracení a nechutenství v souvislosti s onkologickou léčbou a s léčbou infekce HIV, revmatoidní artritida, a dalších.

 

 

Neurolog může předepsat pacientům léčebné konopí v těchto indikacích:

Chronická neutišitelná bolest (zejména bolest v souvislosti s onkologickým onemocněním, bolest spojená s degenerativním onemocněním pohybového systému, systémovým onemocněním pojiva a imunopatologickými stavy, neuropatická bolest, bolest při glaukomu).
Spasticita a s ní spojená bolest u roztroušené sklerózy nebo při poranění míchy, nebolestivá úporná spasticita zásadním způsobem omezující pohyb a mobilitu, nebo dýchání pacienta, mimovolné kinézy způsobené neurologickým onemocněním a další zdravotní komplikace, mající původ v neurologickém onemocnění, nebo úrazu páteře s poškozením míchy, či úrazu mozku, neurologický třes způsobený Parkinsonovou chorobou a další neurologické potíže dle zvážení ošetřujícího lékaře.

Úhrada ze zdravotního pojištění
Pacient má nárok na úhradu 90% ceny IPLP pro konečného spotřebitele u 30 g konopí pro léčebné použití, případně možnost úhrady vyššího množství konopí pro léčebné použití na základě schválení revizním lékařem. Revizní lékař může na základě odůvodnění předepisujícího lékaře schválit úhradu léčivého přípravku i v množství přesahující měsíční úhradový limit 30 g konopí pro léčebné použití, vyžaduje-li to zdravotní stav pojištěnce, nejvýše však v množství odpovídajícím maximálnímu měsíčnímu množstevnímu limitu stanovenému prováděcím právním předpisem(180 g). V takovém případě musí lékař při vystavení elektronického receptu vyplnit množství (v g) schválené revizním lékařem a současně uvést číslo žádanky schválené revizním lékařem.

Upozornění a omezení pro používání individuálně připravovaných léčivých přípravků s obsahem konopí pro léčebné použití.
Těhotenství: V době těhotenství nebo kojení se léčba konopím pro léčebné použití nedoporučuje.

Kouření: Kouření konopí pro léčebné použití není doporučováno, vhodnou metodou je inhalace pomocí vaporizéru.

Cestování: Ujistěte se, že je legální vzít konopí pro léčebné použití s sebou do zemí, kam cestujete, i do zemí, jimiž projíždíte.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů: Konopí pro léčebné použití může způsobit nežádoucí účinky, jako jsou závratě či ospalost, které mohou zhoršit schopnost úsudku a vykonávání kvalifikovaných úkonů. Byly zaznamenány i případy krátkodobé ztráty vědomí. Konopí pro léčebné použití patří mezi návykové látky a s ohledem na tuto skutečnost je třeba omezit výkon některých činností, při kterých by mohl být ohrožen život nebo zdraví lidí nebo způsobena škoda na majetku, jako např. řízení dopravních prostředků, výkon některých zaměstnání, apod. (viz § 274 - trestný čin Ohrožení pod vlivem návykové látky)

Důležitá upozornění: Konopí pro léčebné použití podléhá ustanovením zákona o návykových látkách. Na konopí pro léčebné použití může vzniknout závislost.

NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY
Konopí pro léčebné použití je obvykle pacienty dobře snášeno. Vzhledem k tomu, že již malé dávky často přinášejí dostatečnou úlevu, jsou nežádoucí účinky pozorovány spíše ve výjimečných případech. Pokud nastanou, bývá příčinou buď vyšší dávka, nebo kombinace s alkoholem či alkoholu podobnými látkami. Ve většině případů jsou nežádoucí účinky mírné a obvykle odezní během několika dní.

Projeví-li se výrazné změny psychického stavu, informujte neprodleně svého lékaře.

Nežádoucí účinky konopí (co může být nežádoucím účinkem, co dělat v případě jeho výskytu, co dělat v případě výskytu závažného nežádoucího účinku)

Užití konopí k léčebným účelům s sebou nenese velká rizika a není třeba se obávat ani závislosti. Pro efektivní léčbu konopím stačí dodržovat parametry léčby. Především v případech, kdy se jedná o začátek užívání nebo kdy pacient užívá větší dávky konopí, je vhodné, aby byl v kontaktu či pod dozorem poučené osoby (např. rodinného příslušníka), která mu může být nablízku v případě nepříjemných pocitů, nevolnosti či dokonce zhoršení zdravotního stavu, k čemuž může docházet obzvláště u prvouživatelů (často se objevuje nauzea i zvracení při dosažení určité individuální hranice THC, ale po relativně krátké době se vše normalizuje a tento zážitek se zřídkakdy opakuje).
Jedním z nejznámějších účinků konopí je stav euforie, pocit uvolnění, zrychlený srdeční tep, nekontrolovatelné výbuchy smíchu, změny vnímání okolí. Tyto stavy jsou často doprovázeny suchými ústy a zarudlýma očima.

Možné kontraindikace, tedy ve kterých případech by konopí nemělo být použito

Léčba konopím ovšem nemusí být vhodná pro každého pacienta, přestože by splňoval podmínky k indikaci. Níže proto uvádíme seznam nejčastějších kontraindikací, které používání konopí vylučují.

Psychóza

Ve vzácných případech může konopí spouštět psychózu u pacientů s genetickou predispozicí. Jedná se o jedince, v jejichž rodinné anamnéze se vyskytují psychické poruchy, zejména schizofrenie nebo bipolární porucha.

Srdeční poruchy

Konopí může mít sice dočasný, zato však silný vliv na srdeční tep a krevní tlak. Pokud je pacient léčen se srdečními obtížemi, měl by o tom informovat předepisujícího lékaře.

Těhotenství a kojení

Účinné látky obsažené v konopí, především THC, mohou mít negativní vliv na vývoj plodu. V těhotenství se proto užívání konopí nedoporučuje. Určité látky, které jsou obsažené v konopí, a to včetně THC, jsou vylučovány do mateřského mléka. Proto se konopí nedoporučuje ani v době kojení.

Jaterní poruchy

Játra jsou primárním orgánem, který se podílí na chemickém zpracování kanabinoidů po orálním užití konopí. U pacientů, kteří mají funkčnost jater omezenu, mohou být účinky konopí výrazně odlišné.

Závislost

Doporučená denní dávka pro léčbu je obvykle nízká, pacient je navíc po celou dobu v kontaktu s lékařem. Jiné pravidlo platí pro pacienty, kteří měli dříve potíže se závislostmi. U těchto pacientů mohou vysoké dávky podávané v delším horizontu vést k podpoře rozvoje závislosti. Ojediněle se mohou objevit příznaky, jako je neklid, podrážděnost a nespavost.

 

Je velice důležité, aby pacient vždy informoval svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užívá nebo užíval v nedávné době, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu, vč. doplňků stravy. Důvodem je možné vzájemné ovlivňování a následný vznik nežádoucích interakcí a zdravotních potíží.

Lékař : MUDr. Michal Pelíšek, MBA

Telefon na objednání: 383 314 488

Místo vyšetření: neurologická ambulance, jižní křídlo pavilonu operačních oborů přízemí

Jde o lehce nepřesné označení pro celý komplex elektrofyziologických vyšetření používaných k diagnostice onemocnění jak centrálního tak periferního nervového systému včetně svalů.

Elektrofyziologická laboratoř neurologického oddělení v nemocnici ve Strakonicích disponuje moderním přístrojovým vybavením, využívá kapacity přístroje Medelec Synergy dnes americké renomované firmy Oxford Instruments Medical a součástí vybavení je i magnetický stimulátor Magstim 200(2).

Pokud je pacient objednán na EMG vyšetření, pak jej jistě nemine vyšetření vedení periferních nervů. Toto vyšetření se provádí pomocí elektrické stimulace periferního nervu přiložením stimulační elektrody nad kůži - obvykle na končetinách. Vyšetření není příjemné, nicméně jej bez velkých problémů snesou i malé děti. „Bolest“, kterou stimulace způsobí, lze v její maximální intenzitě přirovnat k úderu elektrického ohradníku. Velmi problematické je vyšetřovat touto metodou pacienty se zavedeným kardiostimulátorem!

Jako druhá část EMG vyšetření se často provádí vlastní elektromyografie jehlová. K vyšetření se používá tenkých jehel zavedených do svalu. Sval se vyšetřuje nejprve v klidu a pak při jeho napnutí. Naše EMG laboratoř nabízí pacientům možnost jednorázových jehel, které mají některé nesporné výhody.

 

Nejčastějšími návštěvníky naší laboratoře jsou lidé s brněním prstů, bolestmi zápěstí a rukou, někdy s jejich otokem, tedy pacienti s nemocí zvanou syndrom karpálního tunelu (kanálu). Tyto potíže jsou způsobeny útlakem středového nervu vazem v oblasti zápěstí a mohou zužovat člověka po mnoho let jeho života. Přitom vyšetření a včasná léčba tohoto syndromu je velmi rychlá, jednoduchá a efektivní! Naše nemocnice nabízí pro pacienty s touto nemocí komplexní servis od diagnostiky, po léčbu konzervativní (rehabilitační) i léčbu operační (chirurgie ruky).

 

Specifitou naší laboratoře je možnost aplikace botulotoxinu pod EMG kontrolou pacientům, kteří jsou indikovaní k této léčbě (krční dystonie, blefarospasmus, dystonie končetin v rámci spasticity, dětem s dětskou mozkovou obrnou=DMO). Jsme schopni zajistit i aplikaci botulotoxinu do vrásek či potních žláz z kosmetické indikace. Pro tuto příležitost je možné uskutečnit pro zájemce o tuto problematiku i prezentaci s edukací.

 

V naší laboratoři dále vyšetřujeme pacienty s postižením ostatních periferních nervů ať už po úrazech, operacích (např. kyčelních kloubů) nebo při jiných onemocněních (záněty, výhřezy plotének, cukrovka, borelióza, dědičná onemocnění).

Kromě brnění, projikujících bolestí či křečí, jsou další velkou skupinou pacienti se svalovou slabostí. U těch je velmi důležité právě vyšetření jehlovou elektrodou a dále pomocí magnetického stimulátoru. Podle našich informací v celém JČ kraji nefunguje jiné neurologické pracoviště s možností této vyšetřovací metody.

Magnetickou cívkou stimulujeme jednak oblast motorických center v mozku, jednak nervových kořenů i periferních nervů. Magnetická stimulace je nebolestivá, vyvolá maximálně vjem brnění nad místem momentální aplikace podnětu. Magnetickou stimulací se získává odpověď zvaná motorický evokovaný potenciál (MEP). Vyšetření MEP je důležité pro diagnostiku svalové slabosti jakéhokoliv druhu, tedy způsobené poruchou periferní i centrální nervové soustavy, při simulaci nebo konverzní poruše. Nezanedbatelnou úlohu hraje vyšetření v prognózování poruch hybnosti po cévních mozkových příhodách. Významnou roli hraje při poškození míchy jakéhokoliv původu – zúžení páteře, nádory, záněty,roztroušená skleróza.

 

U těchto chorob využíváme dalších metod, které nabízí naše elektrofyziologická laboratoř - vyšetření evokovaných potenciálů zrakových, sluchových, somatosenzorických. Nespornou výhodou oproti jiným diagnostickým metodám je to, že se jedná o vyšetření funkční a přitom pacienta nezatěžující (např. RTG zářením jako CT!).

Lékař : prim. MUDr. Pavel Houška, MUDr. Helena Nováková

Sestra : Martina Skuhrovcová, Mgr. Ivana Machová

Telefon na objednání: 383 314 488, 383 314 227

Místo vyšetření: EMG laboratoř, jižní křídlo pavilonu operačních oborů přízemí, na druhém konci stejné chodby jako neurologická ambulance

Neurosonologie je moderní, neinvazivní, dynamicky se rozvíjející diagnostická metoda zaměřená převážně na diagnostiku cévních onemocnění mozku. K vyšetření je využíváno ultrazvukového vlnění. Největší praktický význam s ohledem na terapeutické možnosti má diagnostika aterosklerotických plátů v oblasti karotických arterií a detekce hemodynamicky významné stenózy (zúžení) vyšetřovaných tepen (krční a mozkové tepny). Detekce aterosklerotických plátů patří k základním úkolům ultrazvukového vyšetření. Ateroskleróza nejčastěji postihuje oblast karotické bifurkace a odstupu vnitřní karotidy. Pomocí duplexního ultrazvukového vyšetření určíme lokalizaci plátu, jeho velikost, ultrazvukovou charakteristiku (echogenitu) a charakter povrchu plátu. Přesné měření plátu zajišťuje reprodukovatelnost vyšetření s určením dynamiky aterosklerotického procesu (progrese či regrese plátu).

Lékaři : MUDr. M. Pelíšek, MUDr. Z. Švehlová, MUDr. L. Pelíšková

Sestra : Martina Skuhrovcová

Telefon na objednání: 383 314 488

Místo vyšetření: NOVĚ sonografická laboratoř, jižní křídlo pavilonu operačních oborů, přízemí (mezi EEG laboratoří a onkologickou ambulancí), na stejné chodbě jako neurologická ambulance

 

Cévní mozková příhoda (CMP) je závažné postižení mozkové tkáně vyvolané nedostatečným přítokem krve (ischémií) nebo prasknutím cévy a krvácením. Typicky se projevuje poruchou řeči, ochrnutím, nebo bezvědomím. Cévní mozková příhoda se podle typu postižení mozkových tepen dělí na dva základní druhy. Prvním z nich je tzv. ischemická mozková příhoda. Pří ní dochází k nedokrvení mozku. Jeho příčinou je nejčastěji, stejně jako v případě srdečního infarktu, kornatění tepen (ateroskleróza) a jejich úplný uzávěr.

Druhým mechanismem vzniku CMP je krvácení do mozku. Vzniká na podkladě poškození mozkových tepen vysokým krevním tlakem nebo prasknutím cévní malformace (např. cévního aneurysmatu). V obou případech dojde k přerušení krevního zásobení oblastí mozku, které jsou ucpanou nebo krvácející tepnou zásobeny. Mozkové buňky strádají nedostatkem kyslíku a živin. V případě, že se nepodaří obnovit přísun krve s kyslíkem a živinami, buňky rychle odumírají. Tíže postižení potom závisí na velikosti postižené oblasti a délce trvání nedokrevnosti (ischémie).

Pacienti s akutní CMP jsou v naší nemocnici hospitalizováni obvykle na neurologickém oddělení, pacient během hospitalizace, případně ambulantně absolvuje řadu vyšetření, jejichž výsledky dopomohou nastavit pro pacienta optimální léčbu snižující riziko recidivy příhody.

 

Pacienti, kteří splní indikační kritéria, mohou být léčeni tzv. intravenózní trombolytickou terapií. V naší nemocnici byla intravenozní trombolytická terapie úspěšně poskytnuta již velkému počtu pacientů.

Každý pacient, který je potenciálně možným kandidátem neurochirurgické intervence, je konzultován převážně s lékaři spádového neurochirurgického oddělení Nemocnice České Budějovice.

Neurologická ambulance CMP - provoz

Poradna pro cévní nemoci mozku

Přízemí jižního křídla pavilonu operačních oborů. Telefon: 383 31 4488.

Den:

Ordinační doba:

Lékař: 

Úterý:

8:00 - 11:30

MUDr. Michal Pelíšek. MBA

ATRAUMATICKÁ METODA LUMBÁLNÍ PUNKCE JE MODERNÍ ZPŮSOB ODBĚRU MOZKOMÍŠNÍHO MOKU - ŠETRNÝ A VÝHODNÝ PŘEDEVŠÍM PRO PACIENTA

Lumbální punkce je vyšetření, při kterém se z dolní části zad odebírá malý vzorek mozkomíšního moku. Vyšetření pomáhá diagnostikovat různé chorobné stavy mozku a míchy (např. zánět, krvácení).

“Atraumatická jehla” typu Sprotte je jehla se zaobleným hrotem. Otvor na jehle se z úzkého vnitřního průměru vně rozšiřuje. Tato jehla po vytažení zanechává velmi malý otvor v tvrdé pleně (obal míšních struktur), případný postpunkční syndrom se pozoruje jen u 2 % pacientů při použití jehly o průměru 24 G. To umožňuje provádět lumbální punkci ambulantní formou u většiny pacientů.

Výhody - možnost maximálně několikahodinového pobytu na neurologickém oddělení nebo ambulanci (při klasické lumbální punkci je vhodné pozorování minimálně 24 hodin) a zejména menší výskyt postpunkčního syndromu (bolesti hlavy, nevolnost)

Nevýhody - jehlu nehradí zdravotní pojišťovna, pořizovací cena jehly je cca 280 Kč, na našem oddělení cenu jehly částečně dotujeme a od pacientů vybíráme poplatek 200 Kč. O několik desítek sekund je delší doba provedení (punktát teče vzhledem ke konstrukčnímu tvaru pomaleji).

Lumbální punkce obvykle netrvá déle než 10 minut. Nejčastěji se provádí vsedě. Zdravotní sestra vydesinfikuje místo, kde má být vpich jehly proveden. Lékař pak mezi bederní obratle zavede jehlu, ze které následně odkapává punktát (mozkomíšní mok) do zkumavky. Punktát je později odeslán k biochemickým analýzám.

Při použití atraumatické jehly je po výkonu třeba ležet cca 30 minut na břiše, poté několik desítek minut až 2 hodiny v jakékoliv horizontální poloze. Po této době může pacient odejít domů, doporučujeme zajistit si doprovod a volný den s klidovým režimem. Po návratu domů je třeba, abyste dodržovali zvýšený příjem tekutiny a zůstali v klidu. Asi dva dny se vyhýbejte fyzické aktivitě.

 

Nejčastější obavy z tohoto vyšetření mají pacienti z bolesti a možnosti poškození míchy. Při zavádění jehly však můžete pociťovat nanejvýš tlak nebo krátkou bolest v některé části těla (nejčastěji nohách), pokud zavadí jehla o nervové zakončení. Není třeba se bát ani poškození míchy. Jehla se místa, kde mícha končí, vůbec nedotkne. V místě, kde jehla propíchne durální vak jsou jen konečná vlákna míchy.

Předporodní kurzy

"... s úsměvem do porodnice ..."

Skupinová nebo individuální příprava k porodu pro maminky nebo společně s partnery.

Kontakt: Bc. Hanzlíková Hana (porodní asistentka) - 725 714 301

Termín: zavolejte, termín domluvíme

Témata:

Jak zvládnout porod: kdy vyrazit do porodnice, co si s sebou vzít, využití vany, aromaterapie, bylinné napářky, sprchy, míče ve fázi otevírací, porodní přání, "Zlatá hodinka" - bonding, masáž hráze, Aniball, dech k porodu, jak na bolest při porodu

Krása šestinedělí: mé tělo, má mysl

Péče o miminko: příprava na kojení, co dělat při prvních nezdarech při kojení, jak to je, když nechci kojit, koupat či nekoupat miminko?, rituály, spánek, pláče, správná manipulace, režim dne a noci, masáž hlazením, přednosti hnízda pro miminko

Prohlídka porodnice

Cvičení pro těhotné

Skupinové cvičení pro těhotné ženy a ženy po porodu. Cvičení je zaměřeno na udržení kondice v těhotenství, správný dech, aktivaci pánevního dna, správné posilování břišních svalů a prevenci bolestí zad a kloubů. V těhotenství a po porodu je doporučován podpůrný pás, s jeho vhodným výběrem a správným vázáním Vám rádi pomůžeme.

Kontakt: Bc. Bláhová Martina (porodní asistentka), 607 657 109

Termín: středa 16:30 - 17:30

Místo konání: fyzioStudio Jezárky, K Dražejovu 1575, 38601 Strakonice 1 

Rezervace? Je fajn, když se přihlásíte v rezervačním systému, ale není to podmínkou, vždy se nějak poskládáme a zacvičíme si :-)

O lektorce: Bc. Martina Bláhová vede lekce cvičení již od roku 2008, kontinuálně se vzdělává ve využití fyzioterapie v porodnictví a gynekologii. 

Těhotenské plavání

Kondiční a relaxační plavání s pomůckami. Plavání je zcela přirozený pohyb pro tělo, obzvlášť v těhotenství. Osvěžuje, rozhýbe, protáhne všechny svalové partie. Pomáhá při bolestech zad a kloubů, odbourává napětí a stres. Správným dýcháním posilujete plíce a dech k porodu. Využití polohy na břiše, posilujete pánevní dno. Plavání se doporučuje do úplného závěru těhotenství.

Plavecký stadion Strakonice

termín: čtvrtek 14.30 - 15.30 hod.

pod vedením Bc. Hany Hanzlíkové, tel 725 714 301

 

Příjmová místnost porodnice slouží zároveň jako ambulance, zabezpečuje konziliární, preventivní a terapeutické činnosti pro těhotné od 24.týdne těhotenství. Činnost ambulance je zabezpečena lékařem s odbornou způsobilostí v oboru a kompletním přístrojovým vybavením pro diagnostiku nepravidelností u matky nebo plodu (kardiotokografy, ultrazvuk a další). Ambulance aktivně spolupracuje s diabetologickou ambulancí nemocnice zaměřenou na sledování poruchy glukozové tolerance a úpravu diabetu v souvislosti s těhotenstvím. Klientky, které se rozhodnou porodit na našem oddělení se mohou zúčastnit prohlídky porodních pokojů i se svým partnerem (po předchozí telefonické domluvě) a mohou být také sledovány na ambulanci porodnice, nejlépe poslední 2 týdny před očekávaným termínem porodu (nebo i dříve, podle svého ošetřujícího gynekologa).

těhotenskou legitimaci, občanský průkaz, průkazku zdravotní pojišťovny, oddací list (u neprovdaných přiznání otcovství z matričního úřadu – event. rodné listy obou rodičů, u rozvedených potvrzení o rozvodu), prohlášení o narození dítěte (obdrží na porodním sále, pokud nemá),

neklouzavé a omyvatelné přezůvky, toaletní potřeby, tužku.

Doporučujeme jednorázové kalhotky, porodnické vložky, podprsenku- pro kojící matky, vložky do podprsenky, jednorázové pleny, vlhčené ubrousky.

Maminky, které přicházejí k plánovanému císařskému řezu, prosíme o ponechání šperků a cenností doma.

Poděkování od našich pacientů

Sponzoring - informace

Dárcem se může stát fyzická i právnická osoba, příspěvky jsou dobrovolným aktem každého, kdo se chce na činnosti a rozvoji nemocnice podílet.
Dary je možné poskytnout věcné nebo finanční.

Za Vaši pomoc velmi děkujeme.

Facebook

NAŠE ZDRAVOTNÍ SLUŽBY

Nemocnice Strakonice, a.s. zajišťuje dostupnou, bezpečnou a kvalitní zdravotní péči okresního formátu a usiluje o spokojenost svých pacientů.

SPEKTRUM POSKYTOVANÉ PÉČE

INTENZIVNÍ PÉČE

INTERNÍ I CHIRURGICKÉ OBORY


Odborná péče o Vaše onemocnění a úrazy.

LÉKÁRNA

Poskytujeme široké spektrum odborných farmaceutických a klientsky komfortních služeb.

ZAJISTÍME ČI ZPROSTŘEDKUJEME

KOMPLEXNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČI

Go to top