Nemocnice Strakonice a.s. se stala vítězem soutěže „Společnost přátelská zaměstnávání osob 55+“ v kategorii „Velká firma“. Výsledky ve čtvrtek 27.5. vyhlásili na slavnostním online přenosu organizátoři soutěže Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů a Ministerstvo práce a sociálních věcí. Celou soutěž v Jihočeském kraji zastřešuje Jihočeský pakt zaměstnanosti. Společně se strakonickou nemocnicí uspěly ještě Technické služby Tábor (střední firmy) a KreBul (malé firmy).
Do soutěže se přihlásily dvě desítky Jihočeských firem. Nemocnice Strakonice zvítězila v kategorii „Velká firma“, která byla vypsaná pro zaměstnavatele s více než 250 zaměstnanci. „Přihlásili jsme se proto, že nemáme problém zaměstnávat starší osoby. V určitých pracovních pozicích jsou starší zaměstnanci ve výhodě díky své profesní praxi. Adaptační proces bývá jednodušší a časově méně náročný,“ upřesnil ředitel Nemocnice Strakonice, a.s. Tomáš Fiala s tím, že takový zaměstnanec může díky svému know how předávat zkušenosti a dovednosti mladším kolegům a být jejich odborným mentorem. „Ve zdravotnictví je víc než věk důležitá odborná způsobilost uchazeče o zaměstnání, jeho profesní erudice a chuť na sobě pracovat a předávat zkušenosti služebně mladší kolegům. Proto pro nás při výběru zaměstnanců věk nehraje roli,“ uvedl ředitel nemocnice Tomáš Fiala.
Strakonická nemocnice má více než 700 zaměstnanců. Do věkové kategorie 55+ jich spadá 30 %, to je konkrétně 217 osob.
Do projektu „Společnost přátelská zaměstnávání osob 55+“ se zapojila i řada partnerů, kteří vložili do soutěže zajímavé ceny nebo ji podpořili šířením informací a povědomím o problematice zaměstnávání osob starších 55 let. Záznam z online vyhlašování soutěže je k dispozici na stránkách Jihočeského paktu zaměstnanosti www.jcpakt.cz.