Návštěvníci i pacienti nemocnice mohou už delší dobu vidět na chodbách pavilonu operačních oborů nástěnné obrazy s motivy Strakonic.
Ty nemocnici darovala Nadace ČEZ a přišly na 90 000 korun. V úterý 5. března došlo za přítomnosti jihočeské hejtmanky Ivany Stráské k jejich oficiálnímu předání.

"Hlavní obraz, na kterém je strakonický hrad, je podsvícený. Na dalších dvou jsou lávka u pivovaru a dudáci," řekl ředitel nemocnice Tomáš Fiala. Podle něj tak nemocnice pokračuje v trendu, jehož cílem je udělat nemocniční prostředí co nejpřijatelnější. V tomto směru například už roky spolupracuje s herečkou Dejvického divadla Zdeňkou Žádníkovou.

Už v minulosti nechala nemocnice své prostory vyzdobit obrazy či příslovími. Jsou například na dětském oddělení či na šestinedělí.

Zdroj: Strakonický deník

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top