Nemocnice Strakonice, a.s. obsadila 5. místo v absolutním hodnocení prestižní soutěže Nemocnice roku 2017, kterou pořádala organizace HealthCare Institute. Uspěly i další jihočeské nemocnice.

 

Jihočeské nemocnice patří k celorepublikové špičce. Opět to potvrdila prestižní soutěž Nemocnice roku pořádaná neziskovou organizací HealthCare Institute. Absolutním vítězem celorepublikové soutěže se stala Nemocnice Písek. Mezi absolutními vítězi se také objevila na místě čtvrtém Nemocnice Prachatice a na místě pátém Nemocnice Strakonice. Kategorii Finanční zdraví v roce 2017 mezi akciovými společnostmi vyhrála Nemocnice České Budějovice, která byla druhá v kategorii Finanční zdraví v absolutním pořadí. Jako druhá mezi akciovými společnostmi se umístila Nemocnice Český Krumlov, třetím výhercem je Nemocnice Písek. Táborská nemocnice byla šestá a Nemocnice Prachatice sedmá. Kategorii Nejlepší nemocnice z pohledu Zaměstnanců vyhrála Nemocnice Písek, jako druhá se umístila Nemocnice Strakonice.

 

„Velice mě těší, že se nejen v soutěžích, ale zejména v reálném životě pravidelně ukazuje, že může být jihočeské zdravotnictví vzorem pro celou Českou republiku. Naše nemocnice nepřetržitě zlepšují zdravotní péči, modernizují vybavení i zdokonalují služby pro pacienty. A zisk pak dále reinvestují zpět do svého rozvoje. Jedná se o výsledek skvělé práce vedení těchto zařízení i všech zaměstnanců, za což jim patří velké poděkování. Zároveň se ale jedná i o skvělou vizitku kraje, který nemocnice spravuje,“ uvádí jihočeská hejtmanka Mgr. Ivana Stráská.

 

„Výsledky soutěže, která má bezesporu velké renomé, nás samozřejmě nesmírně těší,“ říká předsedkyně holdingu MUDr. Zuzana Roithová, MBA. Člen představenstva všech jihočeských nemocnic Ing. Michal Čarvaš, MBA k umístění nemocnic uvádí „Je to jasný důkaz toho, že dokážeme obstát i mezi fakultními nemocnicemi. Zároveň je to potvrzení pacientům, že svou práci děláme dobře“.

 

Za zmínku stojí, že Nemocnice České Budějovice se letos účastnila pouze kategorie Finanční zdraví, a to kvůli restrukturalizací, která souvisí s přesunem medicíny z dolního areálu do horního. „Veškeré práce se dějí za plného provozu. I přesto, že se veškerý personál českobudějovické nemocnice snaží o co nejmenší dopad na pacienty, jednoznačně dochází k určitému snížení komfortu. Z toho důvodu jsme v ostatních kategoriích letos nesoutěžili,“ vysvětluje předseda představenstva Nemocnice České Budějovice MUDr. Břetislav Shon.

 

Projekt Nemocnice roku je postaven na celostátním sledování spokojenosti a bezpečnosti pacientů nemocnic a také na sledování spokojenosti a bezpečnosti zaměstnanců nemocnic. Hodnotí se přitom finanční zdraví, spokojenost hospitalizovaných pacientů, spokojenost ambulantních pacientů a spokojenost zaměstnanců.